David Byrne

kock, köksmästare & restauratör.


en organiserad, systematiskt och metodiskt arbetssätt är enormt viktigt.


för att vara en bra kock krävs...


...en kombination av praktiska färdigheter, kreativitet och personliga egenskaper.

några egenskaper som är viktiga för en karriär inom hotell- & restaurangkök, och även i arbetslivet generellt, är:


passion för mat – ett genuint intresse för matlagning och att skapa goda smaker är grunden.


noggrannhet – att kunna följa recept och instruktioner exakt, särskilt vid bakning eller finare matlagning.


kreativitet – för att kunna skapa nya rätter, smakkombinationer och presentera maten på ett snyggt sätt.


stresstålighet – i ett kök går det ofta snabbt och det är högt tempo, särskilt under lunch- eller middagstid.


organisation – för att hålla ordning på alla moment och ingredienser, samt planera arbetet effektivt.


samarbetsförmåga – kockar jobbar ofta i team och behöver kunna kommunicera bra med kollegor.


fysisk uthållighet – det är ett jobb där du står och rör dig mycket, ibland långa pass.


renlighet och hygien – viktigt för att hålla köket säkert och följa regler kring livsmedelshantering.


punktlighet – inte bara att kommer i tid, utan som kock jobbar man kontinuerligt med tid- & temperaturskänsliga produkter. Att passa tiden och möte deadlines är jätteviktigt.

halstrad pilgrimsmusslor

halstrade pilgrimsmusslor med kimchirostade solrosfrön, sjögrässallad, vårrulle & soyareduktion. 

lamm rostbiff

lammrostbiff, grillad & tempad till 58°c, vitlökssky & potatisgratäng.

chokladmousse bakelse

vit- & mörkchokladbakelse med vallmofröbotten, rostad vitchoklad, rårörda björnbär & saltad tryffelbrownie


vedspis eller modern rational.? 


spelar det roll? även det enklaste maträtt kan vara gott, nyttigt och hållbart. mat är så mycket mer än sina ingredienser. kärlek och omsorg gör skillnaden..

mer

kontakt

frågor på det? skriv något nedan